Trampolini v pomoč tudi astronavtom za regulacijo kalorij

Nasini znanstveniki so dokazali, da so trampolini v veliko pomoč tudi astronavtom, da lažje regulirajo količino svojih kalorij v svojem telesu oz. da je poraba kalorij zadostna v primerjavi z vnosom le – teh. Dokazali so, da trampolini zelo koristijo za uravnavanje stopnje srčnega utripa in količine vdihnjenega kisika. Trampolini oz. skakanje na njih tudi bolj poveča vpliv bio mehanskih dražljajev na telo kot tek. Nasini strokovnjaki svojim astronavtom veliko bolj priporočajo skakanje po prožni ponjavi kot pa tek, saj je intenzivnost delovanja na telo veliko večja, ko se uporabljajo trampolini, kot pa pri teku.

Športna aktivnost

Poraba kalorij je večja pri skakanju na trampolinu kot pri teku

Trampolini, po mnenju Nasinih strokovnjakov, omogočajo najbolj učinkovito in popolno vadbo celotnega človeškega telesa hkrati. Torej, v kolikor ste tudi vi eni tistih, ki se jim ne ljubi hoditi na dolgotrajne in naporne vadbe ali niste privrženci teka, bodo trampolini prava izbira za vas, saj, če so dobri za Nasine astronavte, sem prepričan, da bodo tisto pravo tudi za vse nas, ki nismo astronavti. Kaj menite vi? V kolikor delite moje mnenje, vam ne ostane nič drugega, kot da si privoščite enega iz prestre trampolinov. Kateri bo pravi za vas, je najbolje, da se posvetujete s strokovnjakom. Mislite si, kaj pa rabim nasvet, ampak če želite prave učinke ni vseeno katerega boste kupili.

Trampolini so si res da na prvi pogled zelo podobni, oz. je zgolj njihova velikost večja ali manjša. Ko pa se trampolini pogledajo bolj podrobno, pa se kaj kmalu ugotovi, da je pomembno tudi, kako močna je ponjava po kateri se skače, kako močno se lahko skače po njej, kakšno ogrodje imajo trampolini, se lahko uporabljajo samo v zaprtih prostorih – telovadnicah ali pa se lahko uporabljajo tudi zunaj, in tako naprej. Torej, kar nekaj je stvari zaradi katerih je zelo pametno, da se pred nakupom posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo pomagal izbrati pravega, med vsemi trampolini, ki so v ponudbi na trgu.

Poraba kalorij.

August 11th, 2017 Posted in Oglasi

Comments are closed.