Menopavza, izziv časa

Menopavza je ženski izziv časa . Značilnost današnjega časa je v hitrem tempu in nenehnih novih izzivih. Nekatere ženske ga zmorejo obvladovati, drugim to ne uspeva najbolje. Hiter tempo in kopičenje izzivov zato velja razumeti ter se zavedati svojih omejitev. Če je posledica naše pretirane želje, velja kriterije preprosto znižati. S tem se naučimo obvladovati situacijo, ter biti samostojen pri odločanju. Kar bo koristilo v času, ko nastopi menopavza.

Ter z njo številne  življenjske spremembe . Ob tem se velja zavedat, da so vplivi lahko različni. Razlike so med drugim v občutkih. Prepoznajo se lahko po nekaterih splošnih značilnostih, lahko pa imajo vplivi tudi specifične značilnosti. Splošne značilnosti so lastnosti, zaradi katerih je vsak organizem podoben ali v nekaterih primerih celo enak v primerjavi z drugimi. Posebne pa so tiste značilnosti, katere predstavljajo večje ali manjše razlike . Tako je menopavza v mnogih primerih v splošnih značilnostih simptomov enaka pri večjem številu žensk. Manjšem številu pa je menopavza v značilnostih posebna. Kar se kaže že v splošnem dojemanju ter ukrepanjem. Nekatere se sprijaznijo, vedo, da je del življenja, začnejo živeti bolj zdravo ter se na ta način pripravijo na izzive novega življenjskega obdobja. Nasprotje tej izkušnje so redki primeri, ko se osebe, ki jih pesti menopavza in njeni simptomi, vrtijo v začaranem krogu. Iz njega je potrebno zgolj izstopiti. V prvi vrsti pomaga izogibanje jedem z veliko maščobe, sladkanim pijačam, sladkorju. Pozitivno deluje in vpliva gibanje na svežem zraku, sproščanje ter meditacija.

Učinkovito soočenje je zagotovljeno z optimalno in zdravo prehrano. Kar pomeni veliko sadja in zelenjave ter nekateri prehranski dodatki, ki zagotavljajo energijo, zmanjšujejo utrujenost in stres, ter druge težave, katere povzroča menopavza. Z vsem kar koristi se velja oskrbeti čim prej,  sicer se lahko krepitev negativnih učinkov spremeni v težje posledice. Menopavza se največkrat pojavi okoli petdesetega leta starosti.

March 22nd, 2016 Posted in Novice

Comments are closed.