Okrevanje po poškodbah z fizioterapijo

Nesreča nikoli ne počiva, poškodujemo pa se lahko, če smo še tako previdni. Nekateri ekstremni športniki imajo tako srečo, da niso skoraj nikoli poškodovani, spet drugi, čisto običajni posamezniki pa lahko naredijo napačen korak ali se kako drugače večkrat ponesrečijo. Poškodbe so skrajno nadležne a v nekaterih primerih se jim enostavno ne moremo izogniti, pri okrevanju pa nam je lahko v izredno pomoč tudi fizioterapija, a o tem malce kasneje.

Poškodbe je potrebno ozdraviti, to pa ne pomeni, da se zacelijo samo kosti ali rane. Zaradi brazgotinskega tkiva, ki nastane ob celjenju ran se drastično zmanjša tudi gibljivost udov. Tej nevšečnosti se lahko skoraj v celoti ali popolnoma izognemo le z rednim in temeljitim razgibavanjem udom. S starostjo tako ali tako izgubljamo na gibljivosti, mnogo ljudi pa se sploh ne zaveda, kako pomembna dejansko je gibljivost. Vaje za gibljivost načeloma lahko opravljamo sami brez kakršnegakoli problema, vendar je vaje potrebno izvajati pravilno, da si ne naredimo še več škode. Fizioterapija je medicinska veda, ki se poklicno ukvarja z odpravljanjem takšnih in drugačnih poškodb ter njihovih posledic. Izkušeni fizioterapevti do potankosti poznajo anatomijo človeškega telesa, učinkovito vam lahko podajo raznorazne vaje in terapije, ki bodo omilile vašo poškodbo in vam povrnile prvotno gibljivost. Fizioterapija pa ni učinkovita samo pri zvinih in zlomih. Parkinsonova bolezen je zelo zahrbtna, nekateri centri, ki se ukvarjajo s fizioterapijo pa so se izkazali za izredno učinkovite pri odpravljanju posledic te hude bolezni. Za več podatkov kontaktirajte osebnega zdravnika, vašega fizioterapevta ali pa katerega izmed medicinskih centrov, ki se ukvarja s to vedo medicine.

February 13th, 2015 Posted in Oglasi

Komentiraj

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>