Meditacija in knjige o duhovnosti

Stres je v današnjem življenju izredno pogost, odgovoren pa je za veliko bolezni in drugih nevšečnosti. Lahko bi rekli, da je stres v modernih časih naš vsakdanji spremljevalec, zaradi stresa pa lahko zbolimo, se hitreje postaramo, celo postanemo depresivni. Prvi zapisi o meditaciji so se pojavili že pred več kot 2500 leti, dandanes pa meditacija slovi kot izredno močno orodje za doseganje notranjega miru, z njo zdravimo telo in duha.

Meditacija je ena izmed stvari, ki je v boju s stresom izredno učinkovita. Meditativne tehnike so ljudem poznane že zelo dolgo časa, so preizkušene in delujejo. Je pa potrebno kar nekaj znanja, da te tehnike osvojimo. Na srečo so nam na voljo tudi raznorazne delavnice, v katerih dobro spoznamo tehnike meditacije. Z meditacijo umirimo um, duha in telo. Vsak z meditacijo začne zaradi svojih razlogov, cilj pa je vsem skupen in sicer doseganje čim večjega notranjega miru. Meditacija ima veliko pozitivnih učinkov na zdravje, med drugim se nam zmanjša utrip, zniža krvni pritisk ter holesterol v krvi, izboljšamo ritem našega dihanja, lažje pa se soočamo tudi s potlačenimi čustvi.

Če ste na področju meditacije začetnik, vam bo koristil marsikateri izmed vodičev, ki jih najdete na spletu. Na voljo so vam različne brezplačne meditacije, vodeni seminarji. Na spletni strani Youtube lahko najdete tudi ogromno video vodičev in vodenih meditacij, pomirjujočo glasbo ter še kaj. Svetujem pa vam, da si preberete tudi katero izmed knjig. Knjige o duhovnosti vam bodo pomagale pri doseganju višnje stopnje zavesti.

February 8th, 2015 Posted in Oglasi

Komentiraj

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>