Spletno gostovanje in njegovi paketi

Vsak posameznik ali podjetje, ki ima svojo spletno stran, ji mora za delovanje zagotoviti tudi spletno gostovanje. Spletno gostovanje je storitev, ki jo izvajajo spletni gostitelji. To so podjetja ali posamezniki, ki imajo lasten strežnik, svojim strankam pa na njem zagotavljajo prostor. Določena podjetja lahko oddajajo tudi strežnik, ki pa v osnovi ni njihov, vendar imajo zakupljeno pravico do njegove uporabe. Spletno gostovanje torej pomeni, da se bo naša stran res pojavila na svetovnem spletu. Ker pa imajo različne spletne strani tudi različne potrebe po gostovanjih, so se oblikovali tudi raznoliki paketi gostovanja. Paketi gostovanja so sklop storitev, ki jih stranke lahko zakupijo pri spletnemu gostitelju. Enostavne spletne strani imajo običajno tudi manjše zahteve glede spletnega gostovanja, zato so njihovi paketi gostovanja cenejši.

V splošnem paketi gostovanja variirajo glede na: mesečni prenos podatkov, prostor na disku, elektronske predale, število zakupljenih domen, baze MySql, FTP dostop, PHP podporo in tako dalje. Paketi gostovanja se običajno sklenejo za eno leto, lahko pa se sklenejo tudi za več let naenkrat, takrat pa je posledično cena paketa ponavadi manjša. Poznamo različne vrste spletnega gostovanja. Ena izmed delitev je delitev na brezplačno in pa plačljivo spletno gostovanje. Medtem ko je brezplačno cenovno res ugodno, pa je ponavadi pri takem gostovanju možnost prevar ogromna. Stranke raje izberejo plačljivo gostovanje, saj tako vsaj vedo, s čim imajo opravka. Druga izmed delitev pa je delitev na navadno gostovanje in pa deljeno gostovanje. Pri navadnem gostovanju imate na strežniku svoje kapacitete, pri deljenemu pa si jih delite z drugimi uporabniki.

August 29th, 2012 Posted in Novice

Komentiraj

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>