Risanke

Skoraj vsak otrok se lahko zamoti s čim, tako da vam ostane nekaj več časa, da uredite vse potrebno. Manjši otroci zahtevajo ogromno mero pozornosti in tako je verjetno tudi vam že zmanjkalo časa za vse stvari, ki jih je potrebno postoriti doma in v službi, a z odraščanjem pridejo tudi trenutki, ko se zamotijo in ne potrebujejo vaše pozornosti.

Pogosto so prav risanke tiste, s katerimi se otroci najbolj zamotijo. Poznamo različne otroške risanke. Če imate kabelsko televizijo obstaja kar nekaj programov, kjer se risanke vrtijo skoraj non stop. Občasno se risanke za otroke vrtijo tudi na drugih televizijskih programih, ki jih lahko spremljate brez naročila na kabelsko televizijo. Obstajajo tudi slovenske risanke, a precej bolj pogoste so tuje risanke, ki so sinhronizirane v slovenščino, če gre za domač program.

Skoraj vsaka risanka je na voljo tudi preko interneta. Samo Youtube in podobne spletne strani nudijo skoraj vse risanke, ki si jih lahko izmislite, tako da lahko poizkusite tudi na tak način, če nimate na voljo kabelske televizije.

V začetku ne morete pričakovati, da bo vaš otrok z veseljem gledal kar vse risanke po vrsti, saj se običajno navduši le nad eno ali dvema risankama. Da boste vedno imeli na voljo te risanke, morate poskrbeti še preden otroka mine volja do nje. Najbolj zanesljiv način je, da obiščete kakšno trgovino z risankami in kupite vsaj nekaj različnih epizod, tako da ne bo vaš otrok vedno prisiljen gledati le ene in iste.

Nikar ne pozabite, da z risankami vaš otrok tudi bogati besedni zaklad in se ob videu nauči tudi številnih drugih stvari, tako da ta čas, ki ga preživi pred televizorjem ali računalnikom ni proč vržen.

August 28th, 2012 Posted in Novice

Komentiraj

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>