Potrebujete hitro prevajanje hrvaščine? [ May 14th, 2021 ] Objavljeno v kategoriji » Razno

Morda se vam zdi, da imate pogovorni hrvaški jezik v malem prstu, vendar ko pride do pisanja uradnih dokumentov ali pripravo besedil za tuji trg, hitro vidite, da temu morda ni tako. Če kot podjetje ali posameznik veliko poslujete na trgu naših južnih sosedov in se poslužujete komunikacije v tem jeziku, je pomembno, da svoj ugled ali ugled podjetja ohranjate tudi skozi pisano komunikacijo. Poleg prevajanja iz angleščine agencija Dominatus prevajanje hrvaščine uvršča med eno pogostejših prevajanj iz tujega jezika. Na njih se največkrat za pomoč obrnejo lastniki nepremičnin, dopustniki in tudi podjetja, ki poslujejo na tem trgu. Na voljo vam je ekipa usposobljenih strokovnjakov, ki vam kadarkoli pomagajo pri enostavnih in zahtevnejših prevodih ter tudi pri lektoriranju in oblikovanju besedil.

Želite prevajanje hrvaščine najprej poskusiti sami?

Rezervirajte si veliko časa in slovensko-hrvaški slovar, saj prevajanje hrvaščine ni tako enostavno, kot se sliši. Sploh pri zahtevnih besedilih, ki zahtevajo več znanja in praktičnih izkušenj s slovnico. Za hitro in kakovostno izvedeno storitev se raje obrnite na izkušene strokovnjake in naravne govorce, ki vam bodo pomagali pri različnih oblikah besedil – od poljudne, strokovne, leposlovne, znanstvene in druge literature do različnih povzetkov, razpisov, diplomskih in magistrskih nalog, študij … V kolikor ste vešči slovnice in jezika ter potrebujete le nekoga, ki preveri vaše prevajanje hrvaščine, pa lahko koristite tudi lektorske storitve.

Odprt slovar v rdečih platnicah, rahlo privzdignjen na leseni mizi.

Zakaj raje izbrati strokovnjake?

V agenciji Dominatus prevajanje hrvaščine izvajajo izkušeni prevajalci in naravni govorci tega jezika, ki so obenem tudi lektorji ter sodni tolmači, uradno usposobljeni za sodne prevode in zahteven pravni jezik. Njihova ključna prednost je odzivnost in hitrost, saj se vam odzovejo v roku 2 ur, tudi med vikendi, kar je še posebej priročno za tiste, ki naletijo na kakšne birokratske ovire ravno v času dopusta pri južnih sosedih. Odlikuje jih zanesljivost, ugodne cene in garancija na zadovoljstvo. Cenik za prevajanje hrvaščine najdete na njihovi spletni strani, brez obveznosti pa jih lahko kontaktirate tudi za informativni izračun.

Comments Off on Potrebujete hitro prevajanje hrvaščine?

Iščete kakovosten voziček za orodje?

Tisti mojstri, ki imajo širok pregled nad ponudbo orodja, vam bodo verjetno rekli, da najboljši voziček za orodje najdete pri prodajalcu Metal Mikulič iz Radomelj. Glede na to, da je podjetje na slovenskem trgu prisotno že več kot četrt stoletja, ste lahko brez skrbi, da so si v tem času nabrali dovolj izkušenj, da lahko svojim strankam ponudijo zares celovit in kvaliteten voziček za orodje. Ta je lahko prazen ali pa napolnjen s pestro paleto kakovostnega orodja za prav vsa dela.

Zakaj podjetje Metal Mikulič ponuja najboljši voziček za orodje?

Najpomembnejši razlog zakaj je njihov voziček za orodje boljši od podobnih izdelkov na našem trgu je visoka kvalitete materialov iz katerih je izdelan. Drugi, prav tako nezanemarljiv razlog se skriva v bogati ponudbi orodja, ki ga ta vsebuje. Kupec ima namreč edinstveno možnost, da sam izbere med različnimi seti. Tako si lahko izberete le tiste garniture, ki jih boste zares potrebovali. Med drugim lahko izberete različne izvijače, matice, kladiva in denimo set s kleščami.

Voziček za orodje v zeleni barvi na sredi delavnice.

Različne oblike in velikosti

Poleg tega, da si voziček za orodje lahko napolnite po svojih željah in potrebah, pa lahko izberete tudi velikost in obliko samega voza. Lahko se denimo odločite za takega, ki ima zgornjo ploskev predelano tako, da ga lahko uporabljate tudi kot podlago za delo. To vam bo še posebej koristilo, če je vaša delavnica majhna in nimate prostora za delovno mizo in omaro hkrati. No, tale izdelek je v bistvu oboje v enem. Prebrisano, kajne?

Za povrh so na voljo tudi druge velikost, tako da lahko sami izberete tisto, ki je za vašo delavnico najbolj primerna. Nekateri so višji, drugi nižji. Vsi pa si delijo še eno zelo praktično lastnost, namreč možno jih je zakleniti in se tako izogniti nevšečnostim, ki lahko sledijo. Orodje, kot verjetno veste, lahko precej drago in zato pogosto tudi tarča nepridipravov. No, z omenjenim produktom se boste tej težavi izognili.

May 13th, 2021 | Comments Off on Iščete kakovosten voziček za orodje?

Kakšna so dobra okna?

Ker niti en posameznik ni glede svojih navad in potreb enak drugemu, in vsak od nas na svoj način dojema okolje in njegove elemente, ter ima svoja pričakovanja glede sveta, ki ga obdaja, je tudi ideja o tem, kakšna so dobra okna, odvisna od vsakega posameznika in njegovih individualnih potreb. Če iščete nova okna, potem ni dovolj upoštevati samo videz in ceno, ampak so pri izbiri vsekakor pomembni tudi številni drugi dejavniki. V primeru, da nimate čisto jasne slike o svojih novih oknih, potem berite naprej in mogoče boste izvedeli kaj koristnega, kar vam bo olajšalo izbiro.

Preprosta uporaba, varnost in varčnost

Ob izbiri ustreznih oken boste lahko privarčevali pri stroških energije, saj bo dobra izolativnost poskrbela za manjšo potrebo po dodatnem ogrevanju oziroma poleti ne bo potrebno prostora dodatno hladiti. Tako boste manj porabili za hlajenje ali ogrevanje svojega doma. V primeru dotrajanih oken, ki se težko zapirajo in odpirajo, je predvsem težava v oteženi uporabi. Svoja okna boste po novem lahko zapirali z eno roko, povsem lahkotno, brez privzdigovanja ali nenehnega pritiskanja, kar bo olajšalo uporabo za vse uporabnike v gospodinjstvu, tako tiste mlajše kot tudi starejše. S preprosto enoročno uporabo bo zapiranje in odpiranje oken brez nepotrebnega napora postalo tudi bolj varno.

Bela okna s turkiznimi polkni na ornažni hiši. Dva okna sta odprta, dva zaprta.

Kakovostna okna tudi za najzahtevnejše

Izbira pravih oken ni lahka, saj so na voljo različne kombinacije materialov in vrst okenskih profilov, zato ob nakupu upoštevajte predvsem svoje potrebe. Pri tem pa ni pomemben le estetski videz, temveč tudi stopnja izolativnosti, vgradna globina profilov, cena in drugi kriteriji. Ker je pomembno, da si izberete okna, ki bodo popolnoma ustrezala vašim zahtevam in željam, je vsekakor priporočljivo, da se obrnete na prodajalca oziroma proizvajalca, ki vam bo pred nakupom pomagal z nasveti. Če potrebujete nova okna za vaše stanovanje, hišo ali garažo, potem poiščite proizvajalca, ki vam poleg široke ponudbe različnih vrst oken, dobave in montaže ponuja tudi servis in brezplačno svetovanje.

May 12th, 2021 | Comments Off on Kakšna so dobra okna?

Bluetooth slušalke zdaj še bolj napredne

Za športnike in ljubitelje glasbe, ki si življenja brez slušalk enostavno ne morete predstavljati, bluetooth slušalke trenutno predstavljajo najboljši inovacijo s tega področja. Osvežite svojo zbirko digitalnih igrač in ji dodajte vzdržljive, kakovostne in estetsko dovršene prenosnike zvoka. Le-ti bodo tudi med bolj razgibano športno aktivnostjo udobno počivali v vašem ušesu; brez zdrsov in nepotrebnih prekinitev ciklov vadbe. Ni važno, katere bluetooth slušalke boste izbrali, v ponudbi podjetja A1 boste nekaj zase našli vsi. Sprehodite se skozi ponudbo in izbirajte med številnimi priznanimi znamkami in izdelčnimi variacijami!

Bluetooth slušalke je revolucionarno predstavil Apple

Gotovo ste že slišali za revolucionarne Apple EarPods slušalke, ki so pred slabimi 5 leti spremenile način poslušanja glasbe in na noge spravile svetovno konkurenco. Kar naenkrat je poslušanje glasbe postalo statusni simbol, saj si je drage bluetooth slušalke na začetku lahko privoščila le peščica digitalnih navdušencev. Kasneje se je njihova vloga utrdila in k nakupu zvabila tudi tiste malo bolj skeptične kupce. Danes drobne ušesne naprave vidimo povsod. Poleg mogočne znamke Applove bluetooth slušalke odlikuje praktičnost in predvsem enostavna uporaba. Ker delujejo na dotik, sta prestavljanje pesmi in nastavitev glasnosti urejena v enem koraku. Globoki basi in izredno čisti zvoki sam zven skladbe sproti prilagajajo vibracijam, kar še dodatno pripomore k boljši izkušnji poslušanja.

Črne bluetooth slušalke na rumeni podlagi.

Katere so ostale prednosti?

Bluetooth slušalke so povečini opremljene tudi z mikrofonom in pametnim upravljalnikom, s katerim lahko enostavno nastavljate funkcionalnosti, kot so: glasnost, zaporedje pesmi … Nekatere naprave se med predvajanjem tudi svetijo, kar še dodatno zvišuje priljubljenost predvsem med mlajšo generacijo kupcev A1. Napravice je po uporabi priporočljivo shranjevati v posebni škatli, ki jih ščiti pred zunanjimi poškodbami in omogoča sočasno polnjenje baterije. Pred nakupom dobro premislite, kje jih boste največ uporabljali, saj imajo fitnes slušalke dodatno ojačan ležaj za uho. Čeprav je na spletu na voljo več različnih vrst ušesnih predvajalnikov glasbe, je potrebno paziti, da ustrezajo vsem regulativam kakovosti.

May 11th, 2021 | Comments Off on Bluetooth slušalke zdaj še bolj napredne

Čudežna moč ribjega olja in omega 3

Nekateri med nami se še spomnijo časov, ko so jim še kot otrokom starši ali stari starši dajali ribje olje. Danes na trgu najdemo pravo malo morje prehranskih dopolnil, izdelanih na osnovi ribjega olja. Pri tem prednjačijo predvsem olja skuš, lososa, sardel in tudi tunov. V njih je najbolj dragocena visoka vsebnost omega 3 esencialnih maščobnih kislin, ki pomagajo pri vzpostavljanju pravilnega delovanja srca in možganov, obenem pa skrbijo tudi za ohranjanje dobrega vida. Vsebujejo pa jih tudi nekatera semena in oreščki ter alge. Svoje lastne omega 3 kapsule iz alg je razvila Malinca in jih lahko najdete tukaj: https://www.malinca.si/omega-3.html.

Kapsule iz alg z DHK in EHK maščobnimi kislinami

V algah je vsebnost omega 3 maščobnih kislin zelo podobna tisti v ribah, zato je takšen način pridobivanja le-teh čistejši in bolj trajnosten. Mikroalge so živi organizmi in so odličen vir teh pomembnih maščobnih kislin. Ker pa je toliko različnih vrst alg in imajo vsake od njih drugačne vrednosti omega 3, je pri razvoju kapsul pomembno najti tiste alge, ki bodo zagotavljale obe najpogostejši vrsti esencialnih maščobnih kislin, in sicer: dokozaheksaenojsko (DHK) in eikozapentanojsko (EPK). Ena od alg, ki vsebujejo tako DHK kot EHK, je Schizocytrium, ki samo v primeru kontrolirane pridelave ne vsebujejo težkih kovin oziroma drugih neželenih snovi. Najbolj optimalen učinek dosežemo, če dnevno zaužijemo 250 mg DHK in EHK.

Neočiščene sardele na kupu.

Naravno, vegansko in trajnostno

Alge Schizochytrium so gojene v posebnem, strogo kontroliranem okolju, s čimer je zagotovljena najvišja kakovost. Takšen način gojenja alg ne predstavlja dodatne obremenitve na morski ekosistem ter ne ogroža ostalih morskih organizmov, saj so za gojenje alg potrebni samo čista voda, ogljikov dioksid in minerali. Omega 3 kapsule iz alg Schizochytrium, ki jih je razvila Malinca, so tako stoodstotno naraven izdelek, so veganske, ne vsebujejo dodatnih sladkorjev ali polnil, ter so brez laktoze in brez glutena. S tem popolnoma rastlinskim virom omega 3 boste lahko svoje telo okrepili ter mu priskrbeli potrebno dnevno količino EPK in DHK maščobnih kislin na povsem naraven in okolju prijazen način.

May 11th, 2021 | Comments Off on Čudežna moč ribjega olja in omega 3

Barva za les: dekoracija in zaščita

Za ustrezno zaščito lesenih izdelkov ali lesenih objektov je potrebna uporaba osnovnih zaščitnih proizvodov. Po nanosu osnovne zaščite je lesu potrebno povrniti naravni videz in ga osvežiti, zato je pri tem nepogrešljiva dobra barva za les, ki bo poskrbela za lep videz vašega lesa, obenem pa ga bo lahko zaščitila pred vremenskimi vplivi. Če se sprašujete, katera je najboljša barva za les, in vas zanimajo učinkovita zaščitna sredstva za les, s katerimi boste že z enkratnim postopkom zaščite zagotovili ustrezno doživljenjsko zaščito lesa, potem bodo za vas pravšnja izbira proizvodi in storitve podjetja Silvaprodukt.

Barva za les in zaščita z nizkimi stroški

Ko ste enkrat lastnik lesenega objekta ali izdelka, je že od samega začetka uporabe potrebno zavedanje o pomembnosti ustreznega in enostavnega vzdrževanja lesa za ohranjanje čim daljše življenjske dobe. Odločitev za dobro zaščito se vam lahko takoj obrestuje, saj sama zaščita in barva za les ne predstavljata visokega stroška pri gradnji lesenih hiš oziroma drugih lesenih objektov. Tako boste namreč preprečili nastanek škode zaradi lesnih škodljivcev, s tem pa tudi zmanjšali možnost za morebitne dodatne stroške v prihodnosti, ki bi bili veliko višji v primeru popravila oziroma zamenjave lesenih elementov. Zato je zelo pomembno, da si za izdelavo lesenih objektov ali izdelkov vzamete čas in v postopek gradnje vključite tudi zaščito lesa.

Dva čopiča na leseni podlagi, manjši prekriva večjega.

Doživljenjska in okolju prijazna zaščita lesa

Učinkovita osnovna zaščita lesa podjetja Silvaprodukt je opravljena tako, da les ostane zaščiten skozi celoten življenjski cikel lesenega objekta oziroma izdelka, zato je ni potrebno vsakič obnavljati. Po opravljenem postopku osnovne zaščite lahko na leseno površino nanesete barvo. Resnično najboljša barva za les je tista, ki ne opravlja le dekorativne funkcije, temveč les ščiti pred neugodnimi vremenskimi vplivi in poskrbi, da ta ne posivi. Pri izbiri osnovne zaščite in barv za les poiščite proizvode, ki so skladni z evropskimi standardi na področju zaščite lesa, njihova učinkovitost pa naj bo testirana pri neodvisnih ustanovah. Le tako bodo uporabljeni proizvodi in storitve prijazni do okolja in ljudi.

May 10th, 2021 | Comments Off on Barva za les: dekoracija in zaščita

Katera krema za obraz je primerna za vašo kožo?

Na trgu najdemo številne ponudnike izdelkov za nego kože, zato je v poplavi izdelkov težko oceniti resnično kakovost ponujene kozmetike in pripomočkov. Za ljudi, ki se srečujete s težavami s kožo, mora krema za obraz ustrezati strogim standardom, kot jim zvesto sledijo tudi izdelki, ki jih najdete na naslednji povezavi: https://missha.si/oddelek/nega-obraza/kreme-za-obraz/. Cenejši nadomestki vam sicer prinašajo kratkoročno korist, a se lahko stranki učinki, ki jih povzroča neprimerna krema za obraz, pokažejo kmalu, in sicer v obliki izpuščajev, zamašenih lojnic in poškodovane povrhnjice. Največja težava cenenih izdelkov za obraz je torej ta, da vsebujejo škodljive sestavine, ki kožo otežujejo. Strokovnjaki vam bodo svetovali, da pri izbiri ne skoparite, ampak svoji koži privoščite samo najboljše.

korejska krema za obraz v modri embalaži.

Korejska kozmetika ohranja ravnovesje v koži

Pred nakupom najprej določite, kakšen tip kože imate. Za pomoč lahko povprašate svojo kozmetičarko ali dermatologa, saj se obe skupini vsakodnevno srečujeta s številnimi kožnimi tipi in nepravilnostmi. Največja prednost korejske kozmetike je ta, da stremi k naravnim učinkovinam, saj naj bi ustrezna krema za obraz vsebovala vsaj 90 % organsko pridobljenih elementov. Korejski lepotni guruji svojim klientom iz tega razloga priporočajo neinvazivne maže, ki prodrejo v globje plasti kože in zmanjšujejo suhost kože ter neprijetne občutke zategovanja okrog oči. Na drugi strani je najboljša zaščita proti staranju oplemenitena z vitamini, minerali in antioksidanti.

Nešteto učinkovin in samo ena krema za obraz

Skrajšajte svojo jutranjo rutino in izberite izdelke, ki združujejo več funkcij v samo enem pakiranju. Vlažilna krema za obraz sloni na vodni osnovi in dobro upojnih sestavinah brez mastnih primesi. Predstavlja dobro alternativo make-up primeru, saj je lahka, a ne ustvarja sijaja na predelih čela, brade in nosu. Za poškodovano vrhnjo plast kože je značilno, da se sčasoma začnejo pojavljati znamenja in temne hiperpigmentacije. Na vašo izbiro bo vplival tudi letni čas, saj gostejši serumi opravljajo boljšo nalogo zaščitnika pred mrazom in varujejo pred poškodbami kapilarnega sistema na licih.

March 31st, 2021 | Comments Off on Katera krema za obraz je primerna za vašo kožo?

Modne moške trenirke spodnji del

Ameriška blagovna znamka oblačil Gap je prva izbira za tiste, ki zagovarjate sproščen in udoben stil oblačenja. Naj gre za moške trenirke spodnji del pri katerih je le-ta narejen iz kakovostnega bombaža in drugih materialov, ki vaši koži dovoli, da diha, ali za udobne ženske srajce raznolikih potiskov, ki jih v poletnih mesecih zaradi dolžine lahko uporabljate tudi kot obleke. V spletni trgovini so vam na voljo tudi raznolike ženske in moške trenirke spodnji del pri katerih tega lahko dopolnite z izbranimi majicami dolgih ali kratkih rokavov ali z drugimi kosi modnih oblačil, od jopic s kapuco do elegantnejših jaken in pletenin.

Moški, ki je oblečen v moško sivo trenirko in obut v rdeče superge.

Moške trenirke spodnji del – srajce zgoraj? Zakaj pa ne!

Sproščen slog oblačenja že dolgo ni rezerviran le za športne aktivnosti in prosti čas. Na ulicah mest tako zlahka opazite športne ženske ali moške trenirke spodnji del pri katerih je le-ta neredko dopolnjen s plaščem klasičnega kroja ali elegantno srajco. V spletni trgovini znamke lahko izbirate med raznolikimi barvami in kroji trenirk kot tudi velikostmi, katere bi želeli dopolniti z elegantnim kosom oblačila. Lahko pa izbirate tudi glede na letni čas, v katerem jih boste najpogosteje nosili. Za hladnejše zimske mesece so vam na voljo podložene moške trenirke spodnji del bombažnih hlač, narejen iz lahkotnejših tkanin, pa vam bo prišel prav v toplejših pomladnih in jesenih mesecih.

Do nakupa iz udobja lastne dnevne sobe

Uporabniku prijazna spletna stran blagovne znamke Gap vam omogoča, da s pomočjo preprostega sistema filtriranja hitro in zlahka najdete zase najustreznejši kos garderobe. Iščete lahko na podlagi želene barve oblačila in velikosti, izbrane izdelke pa razvrstite glede na ceno ali najnovejših izdelkih. Ob prvem nakupu v spletni trgovini vam pripada 20% popust, v kolikor pa z izdelkom ne boste zadovoljni, ga v roku 30 dni od prejetja lahko vrnete ali zamenjate za drug kos garderobe. Vsa oblačila proizvajalca so narejena iz kvalitetnih in pogosto trajnostnih materialov, ki vam bodo ob primernemu vzdrževanju kljub redni uporabi služila več let.

March 26th, 2021 | Comments Off on Modne moške trenirke spodnji del

Športne stave za vse ljubitelje športa in stavnic

Se navdušujete nad športom, ampak ga raje spremljate prek TV zaslona? Verjetno ste že kdaj pomislili na športne stave, a se nikoli do zdaj še niste dovolj opogumili, da bi se jih dejansko res lotili. Bi radi zaslužili s stavami na izide nogometnih tekem v Ligi prvakov? Morda pa vas bolj zanimajo košarkarske tekme NBA? Glede na pester izbor, ki ga ponujajo športne stave NBA košarkarske tekme zdaj za vas lahko postanejo več kot le sredstvo za čustvene izbruhe ob navijanju, saj lahko pri tem tudi zaslužite. V nadaljevanju si lahko preberete še nekaj zanimivih dejstev o športnih stavnicah.

Nogometno igrišče, pripravljeno za ljubitelje športnih stav.

Športne stave in njihova priljubljenost

Večina rednih vplačnikov še vedno najraje stavi na vse v povezavi z nogometom, saj po celem svetu praktično nenehno vlada prava norija ob nogometnih derbijih največjih klubov. Za marsikoga pa so poleg derbijev predvsem zanimive tekme Lige prvakov in Lige Evropa. A ne le nogomet, športne stave NBA tekem so lahko tudi zelo priljubljene in se na njih da zaslužiti. Ko se zaključita nogometna in košarkarska sezona, pa je med ljudmi predvsem več zanimanja za druge športe, kot sta na primer tenis ali hokej.

Na kaj vse lahko stavite

Lahko preprosto samo stavite na zmago svoje najljubše športne ekipe. Toda športne stave na spletu so se sčasoma tako zelo razvile in pridobile na priljubljenosti tudi zaradi vse več različnih možnosti izbire kriterijev oziroma stavnih dogodkov. Tako so možne zelo različne vrste stav: stavite npr. lahko na točen končni izid tekme ali na rezultat ob polčasu. Možno je tudi staviti na to, ali bosta obe ekipi dosegli zadetek. Nekatere stavnice ponujajo tudi sistemske športne stave, kjer si lahko povečate možnosti za dobitek. Pri tovrstnih stavah namreč ne izberete samo en stavni dogodek, temveč določite več različnih. Njihova prednost je predvsem v tem, da vam za dobitek ni potrebno pravilno uganiti vseh dogodkov, na katere ste stavili.

March 24th, 2021 | Comments Off on Športne stave za vse ljubitelje športa in stavnic

Stevia je sladilo, ki je obnorelo svet

Ko je stevia čez Atlantik priromala tudi v Evropo, je to pomenilo revolucijo v načinu, kako uporabljamo sladkor in sladila. Stevia je namreč rastlina, ki najbolje uspeva v Južni Ameriki, kjer njene posušene ali sveže liste domorodni prebivalci že več sto let uporabljajo za sladkanje jedi. Ena od zanimivosti je, da to rastlino obirajo v času cvetenja, saj je takrat kar najbolj sladka. Dandanes lahko to sladilo kupite v tisoč in eni obliki, vredno pa je biti pozoren na to, da je stevia, ki jo izberemo, brez dodanih primesi, kot je na primer ta https://www.hisa-zdravja.si/naravno-sladilo-stevia-v-prahu-28-g.

Popolnoma brez kalorij

Tako je, prav ste prebrali. Stevia je brezkalorično sladilo z nično energijsko vrednostjo, kar pomeni, da jo lahko uživajo sladkorni bolniki in tisti, ki želijo ohranjati svojo telesno težo. Za razliko od sladkorja, porabimo tega sladila občutno manj, prav tako pa ima slednja lahko zdravilne učinke – zaradi vsebnosti kalcija naj bi pomagala pri osteoporozi in pri obolenjih, ki nastanejo zaradi okužbe s kandido. Nekatere študije pa so celo pokazale, da lahko stevia pomaga pri zdravljenju oz. preprečevanju nekaterih vrst raka. Sladilo je izjemno varno za otroke, saj ne povzroča odvisnosti, in za diabetike, ker pomaga pri reguliranju krvnega sladkorja in vpliva na delovanje trebušne slinavke. Nekatere raziskave so pokazale, da stevia v antioksidativnem delovanju prekaša celo zeleni čaj.

Stevia je brezkalorično sladilo z nično energijsko vrednostjo, kar pomeni, da jo lahko uživajo sladkorni bolniki.

Kako pa se stevia uporablja?

Ker je stevia naravno sladilo, se uporablja kot nadomestek sladkorja, kar pomeni, da jo lahko uporabljamo za sladkanje kave ali čaja, kot tudi pri peki sladic. Prav tako se lahko posušene in nadrobljene liste uporablja kot dišavnico, pitje listov kot čaj pa lahko zmanjša verjetnost prehlada in gripe. Torej je stevia zelo vsestranska rastlina. Pri nas se dobi v več oblikah – v kapljicah, kot dozirnik sladila in stevia v prahu, ki pa je tudi najbolj priljubljena med uporabniki te čudežne rastline.

January 27th, 2021 | Comments Off on Stevia je sladilo, ki je obnorelo svet