Uspešno vodenje s pomočjo učinkovitega reševanja konfliktov na delovnem mestu [ September 27th, 2021 ] Objavljeno v kategoriji » Razno

Uspešno vodenje je izredno pomembno za vsako ekipo, na vsakem področju v poslovnem svetu. Pomen uspešnega vodenja je močan tako v manjših, kot v večjih skupinah oziroma podjetjih. Vsekakor vloga vodje ni za vsakogar, saj gre za specifično in zahtevno nalogo, sploh ko pride do raznih konfliktov, nesporazumov, težav v ekipni klimi, nedoseganja rezultatov oziroma ciljev in tako dalje. Verjamemo, da si prav vsak vodja želi, da bi svoje delo opravljal kar se le da uspešno. Za to, da svoje vodenje izboljšate, pa obstaja več načinov, med katerimi je definitivno bistvo to, da nadgradite svoje znanje in pridobite ustrezne kompetence za uspešno vodenje.

Ogromno strokovnjakov se že vrsto let ukvarja s tem, kako priti do uspešnega vodenja in kako poskrbeti za učinkovito reševanje konfliktov na delovnem mestu ter z raznimi drugimi vsebinami, ki pripomorejo k boljšemu počutju in rezultati sodelavcev na delovnem mestu. Na trgu imate na voljo veliko nekih priročnikov in člankov, ki delijo znanja ter izkušnje, poleg tega pa lahko najdete tudi pester nabor različnih izobraževanj, ki bistveno pripomorejo k izboljšanju vodenja. Pri tem se lahko usmerite bolj na splošno ali pa specifično, na primer lahko si izberete delavnice, kjer se boste naučili konkretno kako učinkovito reševati konflikte na delovnem mestu.

Uspešen vodja, ki dobiva pozitivni feedback od svojih podrejenih.

Tudi vas zanima pridobivanje znanja na področju uspešnega vodenja?

Potem ste se vsekakor znašli na pravem naslovu, saj vam želim na podlagi svoje lastne izkušnje svetovati, da so delavnice za uspešno vodenje oziroma učinkovito reševanje konfliktov na delovnem mestu ključnega pomena za uspeh. Sama lahko rečem, da so se moje tehnike vodenja po izbranih delavnicah spremenile in razvile v nekaj, kar je postalo veliko bolj učinkovito.

Učinkovito reševanje konfliktov na delovnem mestu pa je na splošno izrednega pomena, saj so konflikti nekaj, s čemer se srečujemo pogosto. Konflikti sami po sebi niso zgolj negativni, saj se lahko iz njih marsikaj naučimo, je pa ključno, kako se z njimi soočimo. Delavnica, preko katere sem se naučila učinkovitega reševanja konfliktov na delovnem mestu je zagotovo nekaj, kar ne bom nikoli pozabila, saj so ta znanja nekaj, kar mi pride prav na vsakem koraku v mojem življenju.

Za kateri tečaj uspešnega vodenja in učinkovitega reševanja konfliktov na delovnem mestu sem se odločila?

Ko sem se odločila, da se udeležim takšnih delavnic, sem prebrskala nekaj različnih ponudb in najbolj me je k nakupu prepričala ponudba na spletni strani mojcabalanc.si. Mojca je namreč strokovnjakinja, ki se že vrsto let izredno uspešno ukvarja s podajanjem znanja na področju kariere in osebne rasti. V njeni ponudbi lahko poleg delavnic, ki so posvečene uspešnemu vodenju ali pa učinkovitemu reševanju konfliktov na delovnem mestu, najdete tudi razne druge treninge, ki vam lahko bistveno izboljšajo kvaliteto življenja.

V kolikor torej tudi vas zanima, da bi prišli do tovrstnih znanj, vam toplo priporočam, da na lastne oči preverite ponudbo tečajev pri Mojci Balanč, jo kontaktirate ter si zagotovite vsa tista znanja, ki vam bodo pomagala na poti do uspešne osebne in poklicne rasti. Verjamem, da svoje odločitve ne boste obžalovali.

Comments Off on Uspešno vodenje s pomočjo učinkovitega reševanja konfliktov na delovnem mestu

Novoletna darila za zabavo in sproščanje

Kljub še nekaj toplim poletnim dnem, ki so nam trenutno na voljo, je jesen vse bliže. S prihodom jeseni pa se obenem bliža tudi konec iztekajočega leta. Če ste tudi vi eni od tistih, ki radi dovolj vnaprej načrtujejo, kakšna novoletna darila bodo podarili svojim najbližjim in sodelavcem, potem vam v nadaljevanju ponujamo nekaj dobrih idej, ki vas bodo nedvomno navdihnile. Če iščete domiseln način, kako vašemu obdarovancu ponuditi enkratno doživetje, potem boste zagotovo našli zanimiva novoletna darila Moje darilo spletne strani, ki ponuja številne možnosti obdarovanj z darilnimi boni.

Novoletna darila za adrenalinske navdušence in ljubitelje razvajanja

Ne glede na to, ali vaša ljubljena oseba, ki jo želite obdarovati, raje poležava na soncu in se prepusti sproščujoči masaži, ali pa sanja o spustu z zip linom ali poletu z balonom, tovrstna doživetja so enkratna novoletna darila, s katerimi ne morete zgrešiti. Predvsem pa lahko takšno neponovljivo izkušnjo doživite v dvoje. Vse, kar potrebujete, je prosti čas in dobra volja.

Novoletna darila za razvajanje v dvoje

Svojega življenjskega sopotnika lahko na primer presenetite z darilnim bonom za dvodnevni wellness paket in si privoščite potep izven mestne džungle in daleč od vsega stresa, povezanega s službo in ostalimi obveznostmi. Naj se čas ustavi vsaj za kratka dva dneva, da boste lahko uživali v vrhunskih kulinaričnih dobrotah ter si privoščili rajsko razvajanje ob romantični večerji.

Domiselna novoletna darila naročite kar preko spleta

Darilne bone, s katerimi boste lahko izkoristili svoja izbrana novoletna darila Moje darilo podjetje ponuja preko svoje spletne strani. Praktična rešitev za vse tiste, ki nimate časa za nakupovanje, saj vam ni treba stati v vrsti. Dovolj je, da si izberete darilni bon, ga dodate v košarico in po korakih zaključite nakup. Izbrani elektronski darilni bon bo poslan na vaš elektronski naslov v roku ene ure.

Plačate lahko s plačilno kartico, po predračunu ali pa po povzetju. V primeru plačila po povzetju, boste kupljene bone prejeli po pošti. Tako boste svoj darilni bon prejeli v lično izdelani kuverti, lahko pa ga ob naročilu tudi personalizirate po svojih željah.

September 23rd, 2021 | Comments Off on Novoletna darila za zabavo in sproščanje

Kakšna je ugodna cena estriha?

Estrihi oz. tlaki je pomembni del zaključnih gradbenih del, ki služi kot podlaga za talne obloge. Običajno gre za tanko, vsaj 4 cm debelo betonsko ploščo enakomerne debeline. Glede na način izgradnje, obstaja več različnih vrst tlakov, najbolj pogost pri stanovanjskih objektih so plavajoči tlaki. Ker je od kakovosti izdelave tlakov odvisno, kakšna bodo vaša tla v stanovanju, je pomembno, da pri izbiri materialov ne gledate toliko na ceno estriha, temveč na prvo mesto postavite kakovost materialov in izdelavo. Izdelava tlakov naj bo rezervirana za usposobljene in izkušene mojstre. Kakšna je povprečna cena estriha kakovostne izdelave, si poglejte na https://www.hotenjka.si/estrihi-strojni-tlaki/estrih-cena.

Kakovost naj bo na prvem mestu

Tlaki, ki vsebujejo izolacijo in talno gretje, se v vašem domu vgrajujejo praktično za vse življenje. Zato je bistveno bolj kot cena estriha pomembno, da se pri tem razmišlja o kakovosti materiala, izvedbe in načina vgradnje. Če se tlaki ne vgradijo tako kot je potrebno, se lahko zgodi, da postane cena estriha precej višja kot smo dejansko plačali za to storitev. Odpravljanje napak in slabe izvedbe je pogosto veliko dražji postopek, bistveno višji, kot jo ima najdražji ponudnik na trgu. Dobro je vedeti, da cena estriha ni garancija za kakovost, zato je velikokrat najcenejše na koncu tudi najdražje.

Izdelava estrihov oziroma tlakov.

Od česa je odvisna cena estriha?

Kot smo že omenili, cena ni najpomembnejša pri izbiri tlakov, je pa za vsakega posameznika v procesu gradnje pomembna, zato bodite pozorni na:
• kakovost tlakov: to obsega dimenzioniranje, izbor materialov in izdelave mešanice za tlake
• način izvedbe: najpogostejši so plavajoči tlaki, obstajajo pa še drseči in vezani tlaki
• debelino vgrajenih tlakov: ponavadi se vgrajujejo 4 ali 5 cm tlaki, z debelino pa se veča tudi cena estriha
• uporabljene materiale: najpogosteje uporabljeni cementni tlaki imajo različno tehnologijo z različnimi lastnostmi (npr. hitro sušenje, večje površine ipd.), kar vpliva na stroške

September 21st, 2021 | Comments Off on Kakšna je ugodna cena estriha?

Najboljša zaščita pred klopi

Klopi so lahko zelo nadležni, predvsem pa so lahko nevarni, če se pred njimi ne zaščitimo dovolj. Problem je v tem, da zaščita pred klopi ni vedno zadostna in ne moremo se povsem izogniti tveganju, ki spremlja te male živali. Lahko pa računamo na to, da bomo že z nekaterimi enostavnimi ukrepi uspeli znižati tveganja in se izogniti najpogostejšim težavam. Najboljša preventiva je gotovo cepljenje, ki je na voljo za klopni meningoencefalitis. Za druge klopne bolezni cepiva nimamo, zato je še toliko bolj pomembna zaščita pred klopi na druge načine. Veliko bolj pogosta bolezen je namreč borelioza, proti kateri se lahko zaščitimo tako, da preprečimo klopom, da bi se prisesali na našo kožo. Učinkovit ukrep proti boreliozi je lahko tudi ta, da se redno pregledujemo, predvsem se temeljito pregledamo ob prihodu domov – tudi prisesan klop ne prinaša velikega tveganja za boreliozo, če ga hitro odstranimo. Tako je zaščita pred klopi lahko precej enostavna, a tudi učinkovita.

Zaščita pred klopi s sprejem

Zaščita pred klopi ob sprehodu v naravi

Kako izgleda zaščita pred klopi v praksi? Ko se odpravimo na sprehod po naravi, se izogibamo kakšnemu grmičevju ali visoki travi. Držimo se urejenih poti, kjer ne dosegamo trave ali podrasti. Nosimo svetla oblačila, pozorni smo tudi na to, ali morda kje ulovimo kakšnega klopa, saj se ga splača takoj odstraniti s telesa. Odlična zaščita pred klopi so lahko repelenti, ki dobro delujejo, a jih moramo seveda pravilno uporabiti. Niso popolna zaščita, a lahko dobro pomagajo, če imamo v okolju večjo populacijo klopov. Največ lahko za zaščito pred klopi storimo ob povratku domov, ko se temeljito pregledamo. Če klopa takoj odstranimo, je tveganje za razvoj okužbe precej majhno, tudi če je klop že prisesan. S tem je zaščita pred klopi v večini primerov precej učinkovita, tudi če tveganja ne moremo povsem izničiti. Če želite vedeti več, lahlo več informacij poiščete na spletni strani www.sos-klop.si.

August 18th, 2021 | Comments Off on Najboljša zaščita pred klopi

Kako zmanjšati celulit?

Celulit je lahko zelo nadležen, čeprav ne gre za kakšno nevarno težavo. In pogosto se pojavi ravno na izpostavljenih delih telesa, kjer je zelo opazen in moti naravno linijo telesa. Tako se vprašamo, kako zmanjšati celulit, če je to seveda sploh možno s kakšnim dovolj enostavnim postopkom. Enostavnega odgovora sicer ni, saj je vsak primer precej specifičen. Poleg tega imamo na voljo več možnih ukrepov, ki nam pomagajo do izvrstnih rezultatov. Nenazadnje lahko spoznamo, kako zmanjšati celulit, tudi pri nekaterih specialistih, ki se ukvarjajo prav s takšnimi lepotnimi storitvami. Na voljo so nam različne tehnike odstranjevanja celulita, ki se lahko dobro obnesejo. Ni pa nujno, da bo treba takoj obiskati takšne ponudnike, čisto možno je, da bomo imeli prej že nekaj drugih možnih rešitev. Kako zmanjšati celulit brez pomoči strokovnjakov? Veliko lahko naredimo že s preventivo, če pravočasno ukrepamo.

Prikaz zmanjšanja celulita, kot da bi nekdo zgolj odpel zadrgo.

Kako zmanjšati celulit s preventivo?

Najbolje se preventiva seveda obnese pri tistih, ki s celulitom še nimajo kakšnih večjih težav. Le tako lahko preprečimo, da se začnejo maščobne obloge sploh nalagati na izpostavljenih delih telesa. Kako zmanjšati celulit na ta način? Predvsem se držimo načel zdravega življenja. Zelo pomembna je uravnotežena prehrana, s katero v telo ne vnašamo presežka energije ali maščob. Ključno vlogo pa ima tudi voda, ki je nepogrešljiva, če se sprašujemo, kako zmanjšati celulit. Prav zadostna hidracija namreč zavira gubanje podkožnih maščobnih tkiv, pa tudi sicer na ta način močno koristimo koži in drugim organom telesa. Za lepo in zdravo telo skrbimo še na druge načine. Priporoča se zadostno gibanje, z močnimi mišicami in napeto kožo bo celulit veliko manj opazen. Ne pozabimo še na druge ukrepe, kako zmanjšati celulit, nenazadnje se priporoča tudi mirno spanje in izogibanje stresu, kar zaokroža glavna načela za zdravo življenje. Na ta način dobro skrbimo tudi za videz svojega telesa. Želite vedeti več? Obiščite blog Linea Snelle

August 4th, 2021 | Comments Off on Kako zmanjšati celulit?

Zakaj izbrati športne stave?

Zagotovo ste že kdaj s kom stavili, morda za šalo ali kaj več. Ne glede na to, ali polagate upe nas svojega najljubšega favorita, športno ekipo ali igrate casino, stave vedno dajejo občutek vznemirjenja in zadovoljstva, sploh, ko osvojite nagrado. V zadnjem času se pojavlja vedno več ponudnikov, zato je pomembno, da izmed številnih izberete takšnega, ki je varen in zanesljiv, ki nudi široko ponudbo ter ne ovinkari pri izplačilih dobitkov. Na najbolj priljubljene stave Športne stavnice uvrščajo Bet at home, 22 Bet in Partypoker sports. Če ste eden tistih, ki ga sreča ne spremlja ravno takrat, ko je to najbolj potrebno, pa si lahko pomagate še z drugimi idejami, ki vam jih nudijo.

Izberite najboljši tip stave Športne stavnice nudijo veliko različnih

Danes vam je na voljo ogromno različnih vrst stav, tako da boste prav gotovo našli tudi tako, ki vam bo najbolj ustrezala v določenih situaciji. Za povečanje možnosti dobitka ob izbiri različnih stavnih dogodkov uporabite sistemske športne stave. Njihova prednost je ta, da lahko pridobite tudi v primeru, če ne ugotovite vseh rezultatov. Najpogostejši načini vplačil oz. izplačil so: skrill oz. moneybookers (hiter in ugoden način, kjer je denar na računu takoj po nakazilu), nakazilo na TRR (alternativa za tiste, ki ne želijo imeti posebnega računa) in PaySafeCard (plačilo s kartico in posebno kodo, ki omogoča varno vplačilo, vendar izplačilo na kartico ni možno).

Občutkov ob zmagi se ne da opisati nekomu, ki še nikoli ni stavil.

3 najpogostejša vprašanja

• Kako delujejo kvote?
Kvote določajo, kakšen bo vaš dobiček v primeru dobljene stave. To pomeni, da bo ob kvoti 3,0 in investiciji 10€ vaš dobiček znašal 30€. Pri kombinirani športni stavi, kjer ne igrate na samostojen dogodek, pa se kvote medsebojno množijo. Torej, če stavite tri različne dogodke, kjer ima vsaka kvoto 2,0, je skupna kvota 8. Ob investiciji 10€ je vaš dobitek 80€.

• Ali moram ob vplačilu za stave plačati davek?
V kolikor so opravljene na domači stavnici, davek plačate ob vsakem vplačilu. Na tujih stavnicah so stave trenutno neobdavčene.

• Kako potekajo izplačila dobitkov?
Izplačila dobitkov se razlikujejo, prav tako tudi pogoji za izplačila. Pogoje si oglejte na spletu posamezne stavnice.

July 26th, 2021 | Comments Off on Zakaj izbrati športne stave?

Bet at Home bonus v vrednosti do 200 evrov

Če spadate med tiste, ki radi svojo srečo občasno preizkusijo tudi v spletnih stavnicah, potem boste z zanimanjem prebrali naslednje vrstice. Ste že slišali za Bet at Home bonus? Po registraciji in prvem vplačilu ste deležni posebne ugodnosti v višini 50 odstotkov vplačanega zneska. Najvišji znesek, ki ga lahko prejmete je 200 evrov, kar pomeni, da svoj Bet at home bonus v tem znesku lahko prejmete pri vplačilu 400 evrov. Tako bo vaš začetni kapital znašal 600 evrov. Če bi raje vplačali nižji znesek, potem je dobro vedeti, da je minimalni znesek vplačila 10 evrov, s čimer pa ste potem upravičeni tudi do nižjega bonusa.

Bet at Home bonus lahko prejmete v športnih stavah, casinoju ali pokru

Kot popestritev ali kot oddih od športnih stav pa je lahko tudi igranje v spletnem casinoju. Na svoj račun pa boste lahko prišli tudi vsi tisti, ki uživate v pokru. Tudi pri igranju pokra in v casinoju lahko pridobite svoj Bet at Home bonus, vendar so pogoji malo drugačni kot pri športnih stavah. Minimalno vplačilo v casinoju je samo 1 evro, kar je vsekakor razveseljivo za tiste, ki bi raje tvegali manj. Pri tem bonusa ni možno kombinirati s športnimi stavami ali stavami v živo. Če se želite preizkusiti v pokru, boste morali po opravljeni registraciji na svoj računalnik prenesti posebno programsko opremo, namenjeno za igranje pokra in vplačati želeni znesek.

Športne stave kar na spletu

Natančno preberite pogoje o igranju in pridobivanju ugodnosti

Pri odločanju o tem, katero igro boste izbrali v casinoju in pokru, da bi pridobili svoj Bet at Home bonus, morate biti zelo pazljivi na določene pogoje. Različne igre namreč prinašajo različne višine zneskov, nekatere pa sploh ne. Tako na primer pri igranju rulete dobite 25 %, medtem ko pri igrah, kot so Blackjack, Oasis Poker ali Texas Holdem prejmete samo 10 %. Če boste igrali Casino Holdem, ne boste prejeli nobenih ugodnosti. Pri igranju pokra pa ustvarjate točke zvestobe, pri čemer za 125 točk zvestobe prejmete 5 evrov, ki vam jih takoj nakažejo na vaš igralni račun. Pri igranju pokra najvišji bonus znaša kar 1.500 evrov.

July 24th, 2021 | Comments Off on Bet at Home bonus v vrednosti do 200 evrov

Okrepite svoje mišice s kettlebell utežmi

Za ohranjanje dobre telesne pripravljenosti se poleg rednega gibanja zunaj lahko lotite tudi vadbe doma. Najbolj priljubljena je vadba z uporabo raznih vadbenih pripomočkov, za krepitev mišic pa lahko uporabite kettlebell uteži. Gre za vadbeno orodje, ki po videzu spominja na topovsko kroglo z ročajem. Ročaj lahko primete z eno ali obema rokama in utež kontrolirano zanihate z večkratnimi ponovitvami. Zelo pomembno je, da je gibanje res popolnoma nadzorovano, da ne pride do poškodb. Poleg svoje majhnosti, vsestranskosti in izjemne funkcionalnosti je kettlebell tudi cenovno zelo ugoden vadbeni pripomoček.

Kettlebell uteži različnih barv, razstavljeni na tleh telovadnice.

Različni tipi, različni materiali za različne vrste vadbe

V spletnih in fizičnih trgovinah lahko najdete pravo malo morje različnih vrst kettlebell uteži, kar vas lahko morda malo prestraši pred prvim nakupom, vendar je vsak strah popolnoma odveč. Glede na material, iz katerega je izdelan, in glede na njegov namen, je kettlebell lahko litoželezni, tekmovalni, PVC ali vinil-gumijasti. Litoželezni so običajno cenejši od tekmovalnih, kar je dobrodošlo sploh za začetnike. Imajo večje ročaje in so zato bolj primerni za uporabo obeh rok. Tekmovalni so izdelani iz jekla, njihova posebnost pa je ta, da ima vsaka teža svojo barvo. Tako je npr. 8 kg kettlebell v roza barvi, 16 kg pa v rumeni. Vinil-gumijasti so izdelani iz litega železa, a so prevlečeni z vinil-gumirano zaščito.

Kako izbrati ustrezno težo?

Za začetnike je najbolj primeren PVC kettlebell, ki ima plastično zunanje ogrodje z notranjim polnilom, ki deluje kot obtežitev. Njegova prednost je tudi v tem, da zaradi manjše teže obstaja manjša verjetnost za poškodbe tal, poleg tega ima bolj gladke ročaje v primerjavi z ostalimi vrstami kettlebell uteži in zato ustvarja manj trenja v rokah. Pri izbiri teže vedno upoštevajte svoje trenutno počutje in zdravstveno stanje. Ne ignorirajte bolečin v hrbtu in stanja vaše trenutne telesne pripravljenosti. Če ste v slabi telesni pripravljenosti, starejši od 40 let in že dlje časa niste bili telesno aktivni, potem začnite z nižjimi težami, da se najprej naučite pravilno izvajati dvige in izboljšate svojo splošno kondicijo.

July 23rd, 2021 | Comments Off on Okrepite svoje mišice s kettlebell utežmi

Svetovalka za dojenje z vsem potrebnim znanjem

Po porodu je pomembno, da se že takoj vzpostavi stik med materjo in novorojenčkom ter se v prvih urah opravi prvo dojenje. Vendar ima marsikatera novopečena mamica pri tem nemalo težav, kar lahko vzbudi negativne občutke, ki potem tudi lahko vplivajo na nadaljnje vzpostavljanje vezi z dojenčkom. Da bo dojenje res nekaj lepega, je treba vedeti, da se tudi tega lahko naučite. Pri tem vam lahko priskoči na pomoč spletna svetovalka za dojenje, ki vam bo nudila vso podporo in pomoč. Na spletni strani Veva boste našli vse potrebno, da se boste lahko opremili z ustreznim znanjem, ki vam bo omogočilo na pravilen in naraven način vzpostaviti nemoteno hranjenje otroka.

Mamica doji svojega dojenčka.

Tudi dojenja se lahko priučite

Kljub temu, da velja, da je dojenje nekaj najbolj naravnega, kar trajno poveže mamo in dojenčka, se vse pogosteje zgodi, da vendarle ni samoumevno, da bo steklo. Vendar je dobro vedeti, da gre za veščino, ki se je lahko naučite. Potrebno je le vztrajati in se podpreti z vsem možnim znanjem, ki vam je na voljo. S potrebnim znanjem in ustrezno podporo vas bo opremila vaša osebna svetovalka za dojenje, ki vas bo že v času nosečnosti pripravila na ta pomemben korak. Dobro podkovani z vsemi pridobljenimi znanji boste lahko natančno vedeli, kaj vas čaka takoj po porodu in kakšni bodo prvi dnevi in tedni po njem.

Izkušena svetovalka za dojenje poskrbi, da ne boste same

Med samim procesom učenja je seveda nepogrešljiva tudi vloga vašega življenjskega sopotnika, ki vas pri tem lahko podpre. Tako se bosta oba lahko pripravila na prve dneve po porodu, ki so ključni za uspešno dojenje. Vso potrebno podporo in znanje bo v obliki predavanj za vas pripravila svetovalka za dojenje na spletni strani Veva, ki vsem nosečnicam priporoča predavanje ABC dojenja. To predavanje je najbolj primerno za tiste, ki bodo prvič postale mamice. Da se ne boste počutile osamljene, če imate težave pri vzpostavljanju dojenja, je res pomembno, da se že vnaprej dobro pripravite in se opremite z dragocenim znanjem, s katerim se boste lahko neustrašno lotile vseh izzivov, ki vas čakajo v vlogi doječe matere. 

July 21st, 2021 | Comments Off on Svetovalka za dojenje z vsem potrebnim znanjem

Pisani leseni peskovniki za brezmejno ustvarjalnost

Vsi se zavedamo, kako zelo je pomembno, da otroci preživijo čim več časa na prostem. Še posebej to velja v današnji sodobni družbi, saj nam visoka tehnologija z vsemi možnimi digitalnimi napravami kroji življenja in posledično vse več časa preživimo pred ekrani. Kako spodbuditi otroka, da bo več časa preživel zunaj in se z veseljem igral z drugimi otroki? Za zdrav razvoj otroških možganov je ključnega pomena igra. Med igranjem na zunanjih igralih, kot so npr. peskovniki, lahko naši najmlajši izražajo svojo neizčrpno domišljijo in ustvarjalnost ter se ob tem krasno zabavajo. Čudoviti leseni peskovniki različnih oblik, dimenzij in barv so lahko postavljeni na domačem ali javnem igrišču.

Barviti peskovniki za vse, ki radi brskajo po mivki

Otroška domišljija je brezmejna, zato so peskovniki na voljo v različnih zanimivih oblikah, ki bodo zagotovo privabile pozornost številnih otrok. Lahko so štirikotne oziroma kvadratne oblike in imajo dno ter pokrov, ki ščiti mivko in ga je možno zelo enostavno namestiti. Lahko so opremljeni še z zaščitno ponjavo, ki služi kot zaščita mivke ali pa prevzame vlogo senčnika. Možne so tudi takšni v šestkotni obliki in so narejeni v dveh višinah. Možne pa so tudi nepravilne oblike, kjer so peskovniki oblikovani z okroglicami, vkopanimi v tla. Pri tem je vsaka okroglica poljubne višine. Velikost in obliko takšnega peskovnika pa je možno prilagoditi glede na vaše želje in potrebe.

Ne le igra, pomembna je tudi varnost

Pri izdelavi peskovnikov pa je možno iti še dlje in oblikovati takšnega, ki je v obliki tovornjaka in ima pravo kabino z čisto pravim volanom. Mivka je v tem primeru zaščitena s pokrovom, ki ga lahko zelo hitro in enostavno namestite. Obstajajo tudi različne izvedbe pokrovov. Tako so vam na primer na voljo tudi peskovniki s pokrovom, ki se premika v vodoravni smeri. Tak pokrov poleg svoje prvotne funkcije, torej zaščite mivke, poskrbi za dodatno varnost otrok, saj se v končnem položaju zatakne in prepreči možnost poškodb. Pred nakupom se vsekakor posvetujte s strokovno usposobljeno osebo in preverite, da imajo izbrani peskovniki ustrezne certifikate.

July 19th, 2021 | Comments Off on Pisani leseni peskovniki za brezmejno ustvarjalnost