Vse, kar rabite vedeti o laserskem odstranjevanju dlak [ June 22nd, 2017 ] Objavljeno v kategoriji » Novice

Vsi smo leni in se nam ne da vstati pol ure prej, samo za to, da bi se obrili in dan začeli urejeni. Za to na srečo obstaja rešitev, ki se ji reče lasersko odstranjevanje dlak. Gre za postopek, kjer s pomočjo laserja kozmetičarka ali pa dermatolog trajno odstrani dlake.

Seveda ne gre za magični postopek in potrebnih je več tretmajev, vendar je zadeva cenovno ugodna in učinkovita. Lasersko odstranjevanje dlak je sicer res malce dražje, od običajnega depiliranja, vendar pomislite koliko boste zapravili za nekajmesečno odstranjevanje dlak ali pa britvico. Spodaj pa si oglejmo nekaj napotkov, če se boste za ta postopek odločili.

Svetujemo vam, da se nekaj tednov prej izogibate soncu, problematične so predvsem opekline. To velja tudi za sončenje. Pred postopkom se tudi ne brijte, saj le-ta ne bo deloval, če na mestu, ki ga želite urediti ne bo dlak.

Kot rečeno, pa bo potrebno več postopkov, zato se ne prestrašite, če po prvem postopku vaša koža ne bo svilnato gladka. Običajno en postopek traja od 20, do 60 minut. Časovni okvir, po katerem boste videli prave rezultate je nekje tri mesece. Hitrost rezultatov se razlikuje tudi od tipa kože, običajno dlake nehajo rasti hitreje na tistih s temnejšo kožo, saj laser deluje na pigment dlake.

Postopek ni ravno boleč, vseeno pa tudi ne ravno prijeten. A malce potrpljenja in dlak se lahko znebite za zelo dolgo časa. Še eden izmed nasvetov ja ta, da se po postopku izogibajte parfumom, dezodorantom in vročemu tušu, saj lahko ti razdražijo kožo.

Tako, obdelali smo večino pomembnih informacij. Lasersko odstranjevanje dlak je hiter in varen postopek, zeleno luč pa so mu dali tudi dermatologi.

Nekaj informacij lahko dobite tudi tukaj http://nomasvello.si/lasersko-odstranjevanje-dlak.

Comments Off on Vse, kar rabite vedeti o laserskem odstranjevanju dlak

Poceni prevajanje je največkrat najdražje

Prevode je možno dobiti pri zelo različnih podjetjih, ki se ukvarjajo s prevajanjem, prav tako pa tudi pri ljubiteljskih prevajalcih, ki svoje storitve večinoma izvajajo kar na črno. Skoraj da pa lahko hitro ugotovimo, da toliko kot je različnih prevajalcev, toliko je različnih cen. Cene se tako za prevajanje na primer angleščine gibajo od 6 – 40 € na avtorsko stran, to je seveda neto cena. Že sama razlika v cenah pa nakazuje na to, da mora biti nekje tudi razlika v kakovosti. Tako je velikokrat poceni prevajanje na koncu veliko dražje od najdražjega prevajanja, saj je kvaliteta res slaba, tako da si s prevodom sploh ni možno pomagati, nikakor pa ga ni možno uporabiti.

Kakšna cena za prevajanje je tista, ki ni visoka, pa je prevod tudi kvaliteten?

Glede na zelo različno postavljene cene, ni nič čudnega, da so ljudje že prav zmedeni, saj ne vedo, katera je tista cena, pri kateri bo kvaliteta že prava. Kar se tiče prevajalskih agencij, je tako še najboljša usmeritev ta, da naj bo cena nad 13 €, seveda kar se tiče angleščine, hkrati pa naj bo tudi pod 20 €, saj je v tem primeru pa cena že previsoka in to pravzaprav razkriva, ali da ima prevajalska agencija za prevajanje zelo visoke marže, prevajalec seveda dobi enako plačilo na avtorsko stran, tudi če je cena visoka, ali pa razkriva to, da ima prevajalska agencija med svojimi prevajalci osebe, ki računajo veliko.

Cenovno ugodno prevajanje strokovnih besedil.

Največkrat je razlog v tem, da živijo v državah, kjer je tudi življenjski standard višji, kar pomeni, da si nižje cene ne morejo privoščiti. Vendar pa to hkrati ne pomeni nujno boljše kakovosti in se je posledično taki agenciji bolje odreči. Da lahko rečemo, da je poceni prevajanje še vedno kvalitetno, lahko rečemo, da je cena za prevajanje angleščine tam okoli 15 € neto na avtorsko stran, kar prava cena in mora biti prevod že kvaliteten.

June 13th, 2017 | Comments Off on Poceni prevajanje je največkrat najdražje

Vzglavnik iz pire in pirine luščine

vzglavnik-iz-pireVerjetno se zavedate, kakšen je pomen vzglavnika pri spanju. Pomembna je kvaliteta vzglavnika, saj le ta bistveno vpliva na vaš spanec. Zato je tudi dobro, da vam pri nakupu vzglavnika pomagajo strokovnjaki, ki imajo na tem področju znanja, ki so lahko bistvena za kvaliteto vašega spanca. Na našem trgu boste našli ogromno ponudbo različnih vzglavnikov, med katerimi morate najti takega, ki vam osebno najbolj ustreza. Ponudbo različnih vzglavnikov lahko preverite v različnih spletnih in fizičnih trgovinah, kjer vam nudijo artikle različnih materialov. Sama sem zadnje čase navdušena nad naravnimi materiali, zato sem preverila tudi ponudbo vzglavnikov iz naravnih materialov. Tako sem naletela na spletno trgovino Sem eko, kjer lahko na enem mestu najdete različne artikle iz naravnih materialov, namenjene udobju v vašem domu, avtu ali med prostim časom. V sklopu ponudbe tako lahko najdete tudi vzglavnike iz pire in ajde, torej vzglavnike s pirinimi ali ajdovimi luščinami.

Pirine luščine so eno izmed najboljših polnil vzglavnikov. Vzglavnik iz pire bo zagotovo poskrbel za to, da bo vaš spanec kvaliteten, saj bodo naravni materiali poskrbeli za kvalitetnejše dihanje, oporo in pretok energije. Če želite izvedeti več prednosti o vzglavniku iz pire ali ajde ter vas na splošno zanima, kaj so lastnosti pirini ali ajdovih luščin oziroma, kako na primer pirine luščine vplivajo na vaš spanec, potem vam priporočam, da obiščete spletno stran omenjenega podjetja ter si tam preberete vse potrebno. Na tem mestu lahko kontaktirate tudi ustvarjalce vzglavnikov iz pire oziroma prodajalcev pirinih luščin, ki vam bodo znali še konkretneje razložiti prednosti tovrstnih materialov in njihov vpliv na vaše zdravje.

V kolikor ste že kdaj pomislili na to, da bi si privoščili vzglavnik iz pire ali pa vas je zanimalo, kakšen bi bil vaš vzglavnik, če bi mu privoščili polnilo iz pirinih luščin, potem je skrajni čas, da tudi vi obiščete Sem eko in si privoščite kvalitetno spanje.

June 3rd, 2017 | Comments Off on Vzglavnik iz pire in pirine luščine

Odstranjevanje bradavic, preprečevanje virusne okužbe

Odstranjevanje bradavic je odstranjevanje okužbe, ki jo povzročajo virusi.

Najpogosteje je odstranjevanje bradavic pri otrocih, medtem ko odrasle osebe ta težava prizadene redkeje. Po dostopnih statističnih podatki je okužba s humanimi virusi papiloma prisotna pri desetini odraslih oseb. Okužbe s humanimi virusi papiloma se prenašajo s stikom, velikokrat jih imajo tudi ljudje iz ožjega sorodstva. Virus izhaja iz družine papilomavirusov, ki lahko okuži človeka. Virus povzroča produktivne okužbe zgolj v keratinocitih kože in sluznic. Poznamo okoli dvesto tipov humanih papilomskih virusov, v večini primerov ne povzročajo simptomov. Nekateri tipi virusov povzročajo bradavice, v manjšem odstotku pa tudi raka. Zato je pomembno pred posegom ugotoviti ali gre za bradavice ali gre za druge za odstranitev bolj zahtevne oblike. Bradavice se največkrat pojavljajo na podplatih, na rokah ter na obrazu. Največkrat se bradavice pojavljajo množično, vendar postopoma. Najprej se pojavi ena bradavica, njej sledijo druge okoli nje ali na drugih delih telesa. Najbolje je, da se odločimo za čim prejšnji pregled in na podlagi pregleda določeno zgodnje odstranjevanje bradavic. S pregledom se najprej strokovno ugotovi, ali gre za bradavico ali gre za kakšen drugi kožni izrastek. Ko se ugotovi, da je odstranjevanje bradavic neškodljivo, sledi poseg. Za odstranjevanje bradavic obstaja več metod, kot so terapija s tekočim dušikom, lasersko odstranjevanje bradavic ter druge metode. Laserska terapija učinkuje na drobne kapilare, posledično se rast bradavice ustavi, zato bradavica s časoma izgine. Terapija s tekočim dušikom se z drugo besedo imenuje krioterapija. Tekoči dušik bradavico zamrzne, poseg nekoliko je nekoliko boleč. Na mestu posega se dan kasneje pojavi mehur, kateri se popolnoma zaceli po približno štirinajstih dneh. Terapijo se lahko ponovi v razmaku treh tednov. Najzahtevnejše je odstranjevanje bradavic na podplatu, po posegu je nekaj časa prisotna bolečina ter njej primerna težavna hoja.

Odstranjevanje bradavic zahteva strokoven pristop s strokovnim pregledom ter kasnejšim strokovnim posegom.

https://skin-dermatologija.si/services/odstranjevanje-bradavic/

June 2nd, 2017 | Comments Off on Odstranjevanje bradavic, preprečevanje virusne okužbe

Ženski parfumi by Rebeka za samozavestne ženske

Imate rade močne vonje, ki odražajo vašo samozavest in močan karakter ter neomajnost? Je potem takem vaš karakter podoben karakterju Rebeke Dremelj? Če je temu tako, potem vam bodo skoraj zagotovo všeč ženski parfumi Rebeka Dremelj, ki so bili narejeni po njenem okusu in ki so všeč številnim ženskam, ki ga že ponosno uporabljajo. Ženski parfumi Rebeka Dremelj namreč res odražajo njeno samozavest in močan karakter, kar pomeni hkrati tudi to, da so ti ženski parfumi po vonju precej močni.

Pestra izbira ženskih prafumov v Sloveniji.

Če vam takšen vonj ni všeč, potem vam ti ženski parfumi prav gotovo ne bodo všeč, pa čeprav imate tako zelo močno željo, da bi jih imeli. Mnogo žensk si ta parfum želi tudi zaradi zares močne zgodbe, ki je v ozadju, naredilo pa ga je podjetje Myspirit samo in izključno po željah Rebeke. Na začetku je bil le en vonj, ki pa se mu je v relativno kratkem času pridružil še drugi, tako da boste lahko uporabljali njena parfuma tako poleti kot pozimi, kar je bil tudi osnovni namen, zaradi česar so v tako kratkem času naredili še enega.

Prav tako pa tudi ženski parfumi niso osamljeni, saj so ponudbo Rebeki dopolnili tudi z mlekom za telo in ostalo kolekcijo, tako da so ženski parfumi lahko tudi le del res zelo lepo pripravljenih setov, ki so res zelo lepo in primerno darilo, ki ne potrebujejo nobene dodatne embalaže ali pa zavijanja, prav tako pa vam lahko pripravijo tudi prav posebno posvetilo.

May 12th, 2017 | Comments Off on Ženski parfumi by Rebeka za samozavestne ženske

Ali je socialna mreža pomembna pri zaposlovanju?

Vsekakor so poznanstva zelo pomemben dejavnik iskanja zaposlitve. Ne le. da s tem pridobite več možnosti pri zaposlitvi v nekem podjetju, tudi navezovanje stikov vam pomaga pri lažji nadaljnji komunikaciji z zaposlenimi. Bodite torej pozorni na to, da gradite in nenehno vzpostavljate stike z zaposlenimi v podjetju, kjer si želite delati. Na veliko žalost mnogih, željnih čim hitrejše pridobitve službe, pa je danes  vse več odvisnih predvsem od poznanstev oziroma socialne mreže. Mnogim se dogaja celo to, da jih delodajalci bolj sodijo po njihovih preferencah kot po dejanskem znanju. Seveda pa se pri iskanju zaposlitve lahko poslužujete mnogih načinov iskanja, med drugim se lahko obrnete tudi na Zavod za zaposlovanje. Tukaj boste vpisani v evidenco, hkrati pa bo Zavod za zaposlovanje obveščal o novih prostih delovnih mestih – ob enem pa boste tudi sami lažje spremljali delodajalce, ki trenutno iščejo nove uslužbence.

Seveda pa Zavod za zaposlovanje ne more na mesto vas opraviti celotnega dela. Tudi sami morate prispevati k iskanju službe, z pošiljanjem prošenj in nabiranjem vez, za katere pa morate biti previdni. Uporabite le poznanstva, za katera ste prepričani, da so zanesljiva, ter hkrati profesionalna. Seveda se v primeru, da so  v želenem podjetju zaposleni vaši starši ali morda sorodniki, lahko obrnete tudi na njihovo pomoč, a vseeno na razgovoru dajte vse od sebe in dajte delodajalcu vedeti, da imate tudi vso potrebno znanje in veščine, ki jih išče.

Zaposlovanje preko socialnega omrežja

Poskrbite pa tudi za izstopajoč življenjepis – napišite ga sami in premišljeno. Poskušajte izstopati in predstaviti delodajalcu nekaj, kar drugi nimajo. Prepričajte ga z mnogimi znanji in veščinami, a hkrati ohranite besedilo kratko ter jedrnato. In ne pozabite – pomemben je vaš odnos do iskanja službe. Upoštevajte vse naštete informacije in čim več truda vložite sami, saj boste le tako prišli do zaposlitve, katero boste opravljali z veseljem.

May 8th, 2017 | Comments Off on Ali je socialna mreža pomembna pri zaposlovanju?

Tradicionalna tajska masaža v Mariboru

Ste si mogoče že kdaj privoščili tradicionalno tajsko masažo? Če si je še niste, potem je verjetno že skrajni čas, da si tudi vi privoščite to obliko sprostitve. Tradicionalna tajska masaža bo namreč poskrbela za to, da boste sprostili tako svoje telo, kot tudi svojega duha. Vsekakor ste zagotovo že kaj slišali o tovrstni masaži, saj je tradicionalna tajska masaža ena izmed najbolj priljubljenih vrst masaž. Tradicionalna tajska masaža se izvaja na način, da maser pri izvedbi tovrstne masaže uporablja svoje roke, stopala in komolce. S temi deli telesa razteza in upogiba telo kot pri tehniki joge. V tem smislu tradicionalna tajska masaža pripomore k sprostitvi mišic, zmanjšanju stresa, izboljšanju prekrvavitve, pri izboljšanju gibalnih sposobnosti ter pa seveda tudi pri samem povečanju telesne energije. Zanimivo je tudi to, da se tradicionalna tajska masaža izvaja na masažni mizi, na oblečeno telo in brez olja.

tradicionalna-tajska-masaza

Tudi mene je mikala tradicionalna tajska masaža, zato sem poiskala salon v Mariboru, ki ponuja tovrstno masažo. Sama namreč prihajam iz Maribora, zato je bila zame najboljša opcija, da poiščem salon tajske masaže v Mariboru. Naletela sem na odličen salon, kjer sem bila s tradicionalno tajsko masažo zares zadovoljna. Tako lahko tudi vam sedaj priporočam obisk salona v Mariboru, kjer si tudi vi lahko privoščite želeno masažo. Verjamem, da vas salon v Mariboru ne bo razočaral, temveč da boste deležni odlične sprostitve, ki vas bo napolnila z novo energijo. Tudi vi si rezervirajte svoj termin v Mariboru ter si privoščite odlično tradicionalno tajsko masažo.

April 23rd, 2017 | Comments Off on Tradicionalna tajska masaža v Mariboru

Blagovna znamka in patent

Blagovna znamka in patent sta dva pojma, ki sta zagotovo poznana gospodarstvu. Gre namreč za dve zadevi, ki sta povezani z inovativnostjo in uspehom nekega posameznika ali podjetja. Verjetno ste že kdaj slišali za patent, prav tako pa ste ves čas obkroženi z nekimi blagovnimi znamkami, kar pomeni, da se zagotovo zavedate pomena le teh. Z blagovnimi znamkami in patenti pa se tudi pri nas ukvarjajo določeni strokovnjaki, ki imajo na tem področju dovolj znanja in pa tudi izkušenj, da lahko zadeve uredijo na način, ustrezen vsem kriterijem. Eno izmed podjetij, ki se ukvarja s storitvami na področju blagovnih znamk in patentov je podjetje Patent.

blagovna-znamka

Podjetje Patent se v okviru patentov in blagovnih znamk tako ukvarja s patentiranjem, prijavo patenta, registracije blagovne znamke, poleg tega pa poskrbi tudi za ustrezno ravnanje ob kršitvi patenta ali same blagovne znamke. V kolikor imate tudi vi v mislih nek izum, ali pa želite ustvariti svojo blagovno znamko, potem je omenjeno podjetje zagotovo pravi naslov za vas, saj se tam nahajajo strokovnjaki, ki bodo poskrbeli za to, da boste tudi vi lahko mirne vesti prišli do svoje poslovne poti. Seveda pa boste na tej poti potrebovali kar nekaj inovativnosti. Sploh, ko govorimo o blagovnih znamkah, sami veste, da je blagovnih znamk malo morje ter da je pomembno, da je blagovna znamka zanimiva in opazna. Za take zadeve potrebujemo veliko idej, seveda pa tudi kar nekaj znanja o tem, kaj vse že obstaja. V zvezi s tem in ostalimi zadevami glede patenta in blagovne znamke pa vam pomaga Patent.

April 17th, 2017 | Comments Off on Blagovna znamka in patent

Ni pomemben samo videz, pomemben je tudi vonj

Ste že kdaj slišali pregovor, da obleka naredi človeka. Verjetno že. Dandanes pa je tako, da se spodobi, da poleg tega, da smo lepo oblečeni, tudi lepo dišimo. Prvi pogoj, da lepo dišimo je ta, da smo umiti. V nadaljevanju pa posebno mesto lahko zavzamejo parfumi. Na svetovnem in tudi na slovenskem trgu so parfumi tisti produkti, ki jih lahko najdemo na vsakem koraku. Je pa res, da se dobri parfumi, ki resnično naredijo piko na i, ne nahajajo prav povsod. Parfumi, ki so resnično kvalitetni, se nahajajo v posebnih trgovinah, ki jim strokovno rečemo parfumerije. Skratka, kvalitetni in manj kvalitetni parfumi lahko poskrbijo, da lahko resnično zablestimo v družbi oziroma na dogodku, ki je nekaj posebnega. Ljudje, ki nas bodo zavohali, se nas bodo mogoče spomnili po prijetnem parfumu. Posledica prijetnega vonja je lahko tudi ta, da se bomo ljudem zdeli prijetni.

Parfumi torej vplivajo tudi na našo podzavest in zavest. Včasih se nam celo zgodi, da si ne znamo razložiti, zakaj nam je neka oseba tako všeč. Kmalu ugotovimo, da nam je všeč zaradi parfuma. Sliši se malce noro, toda je resnično. Tisti, ki so to že doživeli, točno vedo, o čem je govora. Parfumi torej vplivajo tudi na našo čustveno plat. Paziti moramo, da naši parfumi niso preveč močni, saj je lahko ljudem v istem prostoru skrajno neprijetno in postane jim lahko tudi slabo. Parfumi naj torej bodo izbrani, nežni, primerni za vsak prostor. Če pa smo ljubitelji močnejših vonjev, potem je dobro, da takega parfuma ne uporabljamo povsod

April 9th, 2017 | Comments Off on Ni pomemben samo videz, pomemben je tudi vonj

Jakne, casual, svečane ali garderoba za prosti čas

Jakne sodijo lahko casual garderoba , svečana garderoba ali garderoba za prosti čas.

Casual jakne so vsestransko uporabne, nosimo jih ob številnih različnih priložnostih. Na lestvici pomembnosti so nižje kot svečana garderoba ter višje kot jakne za prosti čas. Svečana garderoba se uporablja za priložnosti, kjer z obleko izrazimo posebno čast, spoštovanje in podobno. To so lahko prireditve ob svečanih praznikih in dogodkih, za takšne priložnosti moramo v garderobi vedno imeti svečane jakne. Velikokrat se pojavi dilema, kako pogosto jih nositi. Če ležijo v garderobni omari nikomur ne služijo, če jih imamo prevečkrat na sebi izgubijo svojo svečano naravo. Sorodniki, prijatelji ter druge osebe, ki nas poznajo, nas bodo upravičeno podcenjevali in imeli o nas slabo mnenje, če bomo takšne jakne nosili vsak dan ter tudi ob svečanih priložnostih. Zato je modro imeti v garderobi tudi jakne za vsak dan. To so jakne, ki morajo biti hkrati lepe in praktične. Lahko so iz boljših ali tehničnih materialov, kateri omogočajo pridobiti številne dodane vrednosti. Za prosti čas izberemo jakne, ki so izraziteje izvedene za preživljanje prostega časa. Prosti čas preživljamo ob športnih ali raznih drugih aktivnostih. Tem aktivnostim primerno morajo biti prilagojena oblačila.

Pri športnih aktivnostih ali drugih gibalno intenzivnejših aktivnostih prihaja do večjih obremenitev, telo se segreje, pri tem lahko nastane vlaga. Problem vlažnosti kože je najbolj izrazita v zimskem času ter ob prehodnem obdobju leta. V zimskem času smo ogreti dokler se gibamo, ko se ustavimo nastopi čas ohlajanja ter nevarnost podhladitve. Z preznojenimi oblačili je ta možnost večja, zato so v takih primerih zaželena oblačila, ki odvajajo vlago na zunanjo stran oblačil. Športne jakne s takšnimi lastnostmi so največkrat v višjem cenovnem razredu, vendar vsem uporabnikom z izkušnjami višje investicije ni žal.

Ko se iztrošijo ali potrebujejo druge jakne , bodo ponovno izbrali enako kakovostne in funkcionalne izvedbe.

Preberi več

April 8th, 2017 | Comments Off on Jakne, casual, svečane ali garderoba za prosti čas